Sıkça
Sorulan
Sorular

Kaç tip kollajen kaynağı vardır? Farklılıkları nelerdir?

Kollajen peptitler, balık, sığır ve diğer hayvanlar dahil olmak üzere farklı kaynaklardan elde edilebilir.

Marine Kollajen içeriğindeki balık kollajen peptitleri, tamamen balık kollajeninden, balık derisinden veya pullarından elde edilir. Balık kollajeni vücudumuzda en çok bulunan tip 1 kollajenden oluşur. Sığır kollajeni, sığır derisi ve kemiklerinden elde edilir. hem tip 1 hem de tip 3 formda kollajen içerir. Tavuk Kollajeni, tavuk deri ve kemik ve kıkırdaklarından elde edilir. Tip 2 kollajen içerir ve daha çok eklem sağlığı için tercih edilmektedir

Kollajenin elde edildiği kaynak (balık, tavuk, sığır vb) etkinlik açısından farklılık gösterir mi?

Balık kollajeni, tüm kollajen türleri arasında en küçük partikül boyutuna ve en düşük moleküler ağırlığa sahiptir. Vücut tarafından 1,5 kata kadar daha verimli bir şekilde emilir, bu da sığır veya domuz kollajen türlerine göre daha üstün biyoyararlanıma sahip olduğu anlamına gelir. Daha verimli emildiği ve kan dolaşımına daha hızlı girdiği için en iyi kollajen kaynağı olarak kabul edilir. Ayrıca kolesterol, şeker ve yağ içermez.

Takviye olarak alınan kollajenin biyoyararlılığının yüksek olması için, moleküler ağırlığının 3000 daltonun altında olması gerekir. Zade Vital Marine Kollajen moleküler ağırlığı ise 2000 dalton olup, suda daha iyi çözünür ve daha iyi sindirilir.

Balık kollajeni ve kollajen peptitleri, insan kollajen yapısına benzerliği, hastalık bulaşma riski olmamasından dolayı güvenlik profilleri, stabiliteleri, yüksek biyoyararlanım ve biyouyumlulukları nedeniyle en iyi kollajen kaynağı olarak kabul edilmektedir.

Ne kadar süre kollajen takviyesi kullanmalıyım?

Klinik çalışmalarda, olumlu etkilerin görülmeye başlaması için en az 1 ay boyunca günlük en az 2000 mg (2 gram) peptit formda hidrolize kollajen kullanılması gerektiği belirtilmektedir. Belirgin etkilerin gözlenmesi için ise en az 3 aylık kesintisiz kullanım tavsiye edilmektedir.

Hangi Marine Kollajen formunu tercih etmeliyim?

30 yaş altı kişilere daha düşük dozlarda kapsül kullanımı önerilir. Kış ayları, güneşe maruziyet gibi durumlarda ise daha yüksek dozlar için içime hazır sıvı flakon veya toz saşe kullanımı tercih edilebilir.

30 yaş üzeri kişilere daha yüksek doz içime hazır sıvı flakon kullanımı önerilir. 3 aylık kullanımdan sonra, kapsül kullanımına geçilebilir. Kış ayları, güneşe maruziyet gibi durumlarda ise daha yüksek dozlar için toz saşe kullanımı tercih edilebilir.

40 yaş ve üzeri kişilere yüksek doz kollajen içeriği ile toz saşe formu önerilir. 3 aylık kullanımdan sonra flakon kullanımına geçilebilir. Dönüşümlü kullanılabilir

Marine Kollajen’i günün hangi saatinde kullanmalıyım?

Günün her saatinde kullanılabilir. Akşam yatmadan önce alınması, uyku sırasında vücudun yapılanma sürecine katılacağı için tavsiye edilir.

Hamile / emziren kadınlar kollajen takviyesi kullanabilir mi?

Hamile ve emziren kadınlar üzerinde kollajenin etkilerini inceleyen bir araştırma bulunmamaktadır. Bu nedenle tavsiye edilmemektedir.

Marine Kollajen diğer takviye edici gıda ve ilaçlarla birlikte kullanılabilir mi?

Marine Kollajen diğer takviye edici gıda ve ilaçlarla birlikte kullanılmasının olumsuz etkilerini gösteren bir veri yoktur. Ancak tüm takviye edici gıdalarda olduğu gibi, herhangi bir ilaçla beraber kullanımını doktorunuza veya eczacınıza danışmanızı tavsiye ederiz.

Sadece su ile karıştırılarak mı kullanılır?

Önerilen bol su ile tüketmektir. Ancak yüksek antioksidan içerikli meyve suları ile de kullanmak mümkün.

Yan etkileri var mıdır?

Kollajen takviyesi kullanımının bilinen bir yan etkisi yoktur.

Saklama koşulları nasıl olmalıdır?

25°C’nin altındaki oda sıcaklığında, ağzı sıkıca kapalı olarak, ışıktan koruyarak saklayınız.

Menşei nedir? Helal belgesi var mı?

Marine Kollajen, dünyanın önde gelen hammadde sağlayıcıları Fransa menşeili Copalis ve SkinAx²™ işbirliği ile geliştirilmiştir. Helal ve Koşer sertifikalarına sahiptir.